"جان روآن" نویسندۀ ارشد مطالعه از دانشگاه ماساچوست آمهرست گفت: «مطالعۀ ما نشان میدهد که تنوع زیستی پستانداران در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری هنوز تحت تأثیر رویدادهای انسانی و تغییرات آب و هوایی باستانی قرار دارد. در برخی موارد، دریافتیم که آب و هوای باستانی یا رویدادهای انسانی در توضیح الگوهای کنونیِ تنوع زیستی مهمتر از آب و هوا و رویدادهای انسانی امروزی بودند.»
نویسندگان بیش از پنج سال دادههای مربوط به رژیمهای غذایی، اندازههای بدن و تنوع گونهها را در ۵۱۵ جامعهی پستانداران – هریک با چندین گونه – در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آمریکا، آفریقا و آسیا جمعآوری و تجزیه و تحلیل کردند. تحلیلهای آماری جداگانهای برای هر جامعه انجام شد تا مشخص شود که رویدادهای باستانی و رویدادهای اخیر – آب و هوایی و انسانی – چگونه رژیمهای غذایی، اندازههای بدن و تنوع گونهها را توضیح میدهند.
"لیدیا بیودروت" از دانشگاه رایس یکی از نویسندگان مطالعه، گفت که با توجه به سئوالات روزافزون دربارۀ تأثیر تغییرات آب و هواییِ انسانی و اثرات انسانی دیگر بر تنوع زیستی این قرن که بومشناسان با آنها مواجه میشوند، یافتههای این مطالعه اهمیت خاصی دارند.
وی گفت: «اگر آب و هوای فعلی برای گونهها مهمترین مسئله باشد، آنگاه با تغییر آب و هوا، انتظار داریم گونهها به دنبال بهترین آب و هوا بگردند. این مطالعه نشان میدهد که همه چیز پیچیدهتر است و در زمان پیشبینی دربارهی تأثیرگذاریِ تغییرات آب و هوایی بر توزیع گونهها باید اقداماتی را اتخاذ کنیم».
بیودروت بعنوان یک بومشناس گفت وقتی میبینیم آب و هوای تاریخی بهتر از آب و هوای فعلی میتواند جوامع امروزی را توضیح دهد، حیرت میکنیم. او گفت: «من بعنوان یک انسانشناس معمولأ بر زمان کنونی تأکید دارم، اما این مطالعه اهمیت تحقیق بینرشتهای برای پیشرفت علم را ثابت میکند. وقتی بومشناسان، دیرینبومشناسان و انسانشناسان با یکدیگر همکاری کنند، میتوانیم سئوالات پیچیدهتر و جالبتری مطرح و امتحان کنیم که یافتههای جدید حیرتآوری را تولید میکنند».
همچنین این مطالعه دریافت که "تاثیرات انسان باستان" هنوز در الگوهای تنوع زیستی پستانداران منعکس میشوند. برای مثال، بیشتر پستانداران درشت اندام در آمریکای جنوبی با ظهور اولیهی انسانها در این قاره حدود ۱۲۰۰۰ سال پیش منقرض شدند. وی افزود: «وقتی به دنبال توضیح جوامع کنونی در نئوتروپیک میگردید، این اثرات انسانی تاریخی درواقع پیشبینی کنندههای بهتری نسبت به آب و هوای فعلی یا گذشته هستند.»
بیودروت گفت: «دلیل اینکه این همه سال به دنبال تکمیل این مطالعه بودم گردآوری یک پایگاه داده بود تا ما میتوانستیم مقایسههایی را در جوامع پستانداران در سراسر دنیا انجام دهیم. بیشتر جوامعِ پروفایلبندی شده در پارکهای ملی هستند، یعنی مکانهایی که طرفداران حفاظت از محیط زیست در آنجا کار میکنند».
بیودروت گفت: «علت اینکه بنیاد علوم ملی(NSF) بودجۀ ما را تأمین میکند این است که به چنین پایگاه دادهای نیاز دارد. این تلاش بزرگی بود و در آینده میتوان کارهای بیشتری در این زمینه انجام داد. به ویژه، جوامع پستانداران که امروزه بیشتر از همه تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی قرار دارند در نزدیکی قطب زندگی میکنند. در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری شروع به کار کردیم زیرا بیشترین پارکهای ملی در آنجا یافت میشوند اما میخواهیم جوامع بیشتری را به آن اضافه کنیم».
به گفتهی او، این دادهها میتواند ایدۀ واضحتری درباره اتفاقی که در گذشته رخ داده و نحوۀ تأثیرگذاری آن بر زمان حال به دانشمندان ارائه دهد، اما تصویر واضحی دربارۀ آینده نمیدهد. بیودروت گفت: «پیشبینی نحوۀ واکنش گونهها به تغییرات آب و هوایی بسیار دشوار است. از قبل این را میدانستیم و این تحقیق نشان میدهد که حتی شاید پیچیدهتر از آن چیزی که تصور میکردیم باشد.» جزئیات بیشتر این پژوهش در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده است.