نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

آشنایی با دانشگاه شیراز

آشنایی با دانشگاه شیراز


دانشگاه شیراز، از کهن ترین دانشگاه های ایران است که یک دانشگاه دولتی و زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد. همچنین فضای دانشگاه شیراز، که توسط مینورو یاماساکی طراحی شده است، از نظر وسعت، رتبه دوم را در کشور ایران دارا می باشد. این دانشگاه در سال ۱۳۲۵ خورشیدی در شهر شیراز تأسیس گردید. رهبر معظم انقلاب در مورد دانشگاه شیراز می فرمایند: «شیراز خودش در طول تاریخ تا امروز دارالعلم بوده است. دانشگاه در شیراز، یعنی دارالعلمی در دارالعلم؛ پایگاهی در قلب یک پایگاه.» در این مقاله به معرفی دانشگاه شیراز می پردازیم، همچنین شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاع بیشتر از تمامی دانشگاه های سراسری کشور، به صفحه معرفی دانشگاه مراجعه نمایید. 

تاریخچه دانشگاه شیراز

دانشگاه شیراز یک دانشگاه دولتی است که در سال 1325 تاسیس شده است. پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و سرنگونی حکومت پهلوی، نام دانشگاه بلافاصله از «پهلوی» به «دانشگاه شیراز» تغییر کرد. به طور کلی تغییرات چشمگیری در دانشگاه‌ها به اجرا درآمد. در واقع تمام دانشگاه‌ها به مدت سه سال در یک انقلاب فرهنگی (از۱۹۸۰–1987) بسته شدند تا تبدیل به دانشگاه‌ اسلامی شوند.
دانشگاه شیراز، دارای دومین پردیس بزرگ ایران است و طراحی آن، توسط  (مینورو یاماساکی)، انجام گرفت. 
دانشگاه شیراز در زمینه ایجاد برنامه‌های دکترا نیز در ایران پیشگام بوده است. درحال حاضر این دانشگاه دارای بیش از۲۰۰۰۰دانشجو، با۲۰۰ دوره کارشناسی، ۳۰۰ دوره کارشناسی ارشد، یک دوره دکترای حرفه‌ای (دکتر دامپزشکی یا DVM)، و ۱۵۰ دوره دکتری و700 استاد مشغول به فعالیت دارد.

رتبه‌بندی دانشگاه شیراز

طبق گزارشات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱، دانشگاه شیراز به ترتیب بین ۶۴ دانشگاه و ۶۸ دانشگاه غیرپزشکی در ایران رتبه ۶ را کسب نموده است. در رده‌بندی سال ۲۰۱۲ نیز، دانشگاه شیراز به همراه دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت مدرس، یکی از سه دانشگاه برتر غیرفنی و غیرپزشکی دسته بندی شد.
هم چنین در سال۲۰۱۷ براساس رتبه ‌بندی بهترین دانشگاه‌های آسیا (که توسط سیستم رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی تایمز انجام و اعلام شد)، این دانشگاه، به عنوان رتبه اول دانشگاه های جامع ایران معرفی گردید.
براساس رتبه‌بندی رشته‌های موضوعی در سال ۲۰۱۹ کیواس نیز، در بین پانصد دانشگاه برتر جهان، دانشگاه شیراز در رشته مهندسی شیمی و رشته مهندسی مکانیک، رتبه ۴۰۰–۳۵۱ و در رشته مهندسی برق و الکترونیک رتبه ۵۰۰–۴۵۱ را کسب کرد و طبق رتبه‌بندی بهترین دانشگاه‌ها درسال ۲۰۱۹(که توسطTHE صورت گرفت)، مهندسی شیمی و مهندسی کامپیوتر دانشگاه شیراز، بین سه دانشگاه برتر ایران قرار گرفته‌است و براساس معیار رتبه‌بندی تدریس درعلوم کامپیوتر، دانشگاه شیراز رتبه اول در ایران را کسب نمود.

دانشکده های دانشگاه شیراز

دانشکده علوم

در همجواری آرامگاه حافظ (حافظیه) بوده و ساختمان های مختلف این دانشکده در چهارگوشه چهارراه ادبیات شیراز واقع هستند. یکی از دانشکده های بزرگ دانشگاه شیراز است. دانشجویان دانشگاه شیراز، برای گذراندن دروس پایه خود مانند: ریاضی، شیمی، زیست، آمار، زمین شناسی، فیزیک و آزمایشگاه های مرتبط با این دانشکده سر و کار دارند.

دانشکده کشاورزی

این دانشکده از اولین دانشکده های کشاورزی ایران است. دارای یازده بخش فعال آموزشی در رشته ها و مقاطع مختلف تحصیلی و تحقیقاتی است. به دلیل محیط بسیار زیبا و هوای پاک، این دانشکده به یکی از قطب های آموزشی و تحقیقاتی کشاورزی در سطح کشور و منطقه تبدیل شده است. 

دانشکده دامپزشکی

دومین دانشکده دامپزشکی در ایران، بعد از دانشکده دامپزشکی، با پذیرش 8 دانشجو و یک عضو هیات علمی، در مهرماه سال ۱۳۴۸ شروع به فعالیت نمود. این دانشکده در حال حاضر در هفده رشته دکترای تخصصی، به تربیت نیروهای متخصص می پردازد. 

دانشکده آموزش های الکترونیک

این دانشکده نخستین دانشکده الکترونیکی در ایران می باشد که در سال ۱۳۸۲ تأسیس شد. پذیرش این دانشکده برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، از سال ۱۳۸۶ تنها از طریق «کنکور سراسری» بصورت دانش پذیری است.

دانشکده ادبیات و علوم انسانی

شیراز از بدو تاسیس جایگاه بزرگان و چهره های ماندگار علم و ادب بوده است که براساس همین نزدیکی با علم و ادب و حافظه، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، با ۵ گروه آموزشی و ارائه ۶ دوره کارشناسی، ۱۲دوره کارشناسی ارشد و ۸ دوره دکتری، هم اینک جزو دانشگاه های پیشرو در کشور به حساب می آید.

دانشکده حقوق و علوم سیاسی

شروع به کار دانشکده حقوق، در سال ۱۳۵۶بوده است که در سال اولین دوره کارشناسی ارشد گرایش حقوق عمومی و گرایش حقوق خصوصی، پذیرش دانشجو کرد و یک گرایش جدید به نام «حقوق بین الملل» در سال ۱۳۷۵، به گرایش های کارشناسی ارشد رشته حقوق و علوم سیاسی افزوده شد. رشته علوم سیاسی در این دانشکده، در سال ۱۳۸۱ تاسیس و دانشکده به نام «دانشکده حقوق و علوم سیاسی» تغییر نام پیدا کرد. رشتۀ «مطالعات منطقه ای باتأکید برخاورمیانه وشمال آفریقا»، در سال تحصیلی 1388، اقدام به پذیرش دانشجو کرد. مقطع دکترای رشته های «حقوق خصوصی» و «حقوق جزا و جرم شناسی» در این دانشکده از بهمن ماه سالِ ۱۳۹۲، راه اندازی شد. شایان ذکر است که این دانشکده از معتبرترین دانشکده‌های حقوق و علوم سیاسی ایران به حساب می آید.    

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

بخش های مختلف دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر شامل:    
قدیمی‌ترین بخش دانشکده، بخش مهندسی مخابرات و الکترونیک بوده که قبل از سال ۱۳۵۷ در مقطع دکترا پذیرش دانشجو داشت و هم اکنون امکان طی کردن دوره فوق دکتری در این بخش از سال ۱۳۹۶ محیا گشته است.    
آزمایشگاه‌های مقطع کارشناسی از قبیل تکنیک پالس، مدارهای مخابراتی، الکترونیک، مایکروویو، مدارهای منطقی و الکترونیک دیجیتال جز این بخش می باشند.    
آزمایشگاه‌ها و مراکز مربوط به تحصیلات تکمیلی از قبیل مخابرات بیسیم، رادارهای پسیو (غیرفعال)، مرکز تحلیل آماری سیگنال، آزمایشگاه های سونار، فوتونیک، مخابرات زیر آب، بخش مهندسی قدرت و کنترل، مرکز محاسبات سریع، مرکز رادیو نرم‌افزاری، بخش مهندسی کامپیوتر و فن آوری اطلاعات، مرکز لامپ‌های مایکروویو و آزمایشگاهDSP.

دانشکده الهیات و معارف اسلامی

این بخش در سال ۱۳۶۲ در مکان دانشکده ادبیات وعلوم انسانی تشکیل و از سال ۱۳۷۴، به تدریج در آن رشته های علومِ قرآن و حدیث و فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه و کلام اسلامی (هریک در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد)، نوگشایی شده و هم اکنون نیز دوره دکترای فلسفه و کلام اسلامی به آن مجموعه اضافه شد.

دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی

در سال ۱۳۵۶ شمسی با۵۰ دانشجو آغاز به کار کرد و در حال حاضر دارای رشته‌هایی از قبیل مدیریت و برنامه ریزی آموزشی و درسی، روانشناسی بالینی، روانشناسی تربیتی، آموزش کودکان استثنایی،  علوم کتابداری و اطلاع رسانی، تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت، تربیت بدنی و علوم ورزشی، آموزش و پرورش دبستانی و پیش دبستانی است.

دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم‌اجتماعی

در سال ۱۳۸۲، با عنوان «دانشکده علوم اجتماعی» و در بخش های علوم اجتماعی، اقتصاد، مدیریت و حسابداری شروع به فعالیت نموده و در سال ۱۳۸۴ به دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی تغییر نام پیدا کرد. در سال ۱۳۸۵، بخش مدیریت و حسابداری در دو بخش جداگانه فعالیت خود را ادامه دادند. در حال حاضر نیز این دانشکده در چهار بخش مشغول به فعالیت می باشد.