نخستین همایش ملی کاربرد ریاضیات در علوم زمین با همکاری بخش علوم زمین دانشگاه شیراز و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در سالن شهید منتظری دانشکده علوم دانشگاه شیراز برگزار شد.
در این همایش یک روزه حدود 200 نفر از اساتید، دانشجویان دکتری و مدیران دولتی از سراسر کشور درخصوص شناخت و اهمیت کاربرد ریاضیات در علوم زمین به بحث و تبادل نظر پرداختند.
دبیر علمی همایش گفت : روش ها و مدل های ریاضی، عددی و آماری در علوم زمین ؛ روش های نو در زمین ریاضی شامل شبکه های عصبی، الگوریتم ژنتیک، فرکتالی ، گوسی و ... ؛ و دورنمای زمین ریاضی در ایران ؛ از محورهای اصلی همایش است.
دکتر علی فقیه افزود : از 130 مقالهی کامل ارسالی به دبیرخانهی همایش، 11مقاله به صورت سخنرانی و 107 مقاله به شکل پوستر ارائه گردید.
وی اظهار داشت : مجموعه چکیدهی مقالهها نیز چاپ و در اختیار محققان، پژوهشگران و دانشجویان شرکتکننده در همایش قرار گرفت.
عضو هیات علمی بخش علوم زمین دانشگاه شیراز با بیان اینکه تولید داده و اطلاعات دقیق ، وابسته به تکنیک ها و مدل هایی است که مفاهیم ریاضی و آمار در آن نقش ویژه ای دارند؛ تصریح کرد : امروزه نقش و اهمیت کاربرد ریاضیات در علوم زمین در کشورهای توسعه یافته به شکل جدی مورد توجه می باشد.
دکتر فقیه ادامه داد : دانش ریاضیات امکان ارائه تحلیل های دقیق و کمی، توصیف روابط پیچیده میان پدیه های زمین شناختی و نیز کاهش خطای پیش بینی ها را برای دانشمندان علوم زمین مهیا نموده است.
دبیر علمی نخستین همایش ملی کاربرد ریاضیات در علوم زمین گفت : نیل به توسعه پایدار و اجرای مناسب و هدفمند پروژه های بزرگ در یک کشور وابسته به تولید و تحلیل دقیق اطلاعات است.
وی هدف از برگزاری این همایش را برقراری ارتباط بهتر و موثرتر بین متخصصین ریاضی، آمار و علوم زمین ؛ آشنایی محققان علوم زمین با جنبه های مختلف کاربرد ریاضیات در علوم زمین و شناخت اهمیت این موضوع در پیشبرد و توسعه پروژه های کاربردی زمین شناختی برشمرد.
پروفسور فرید مُر و پروفسور عزت الله رئیسی اردکانی از بخش علوم زمین و دکتر غلامحسین ارجائی از بخش ریاضی دانشگاه شیراز به عنوان سخنرانان کلیدی ، به بررسی نقش و اهمیت کاربرد ریاضیات در علوم زمین پرداختند.
دکتر جعفرقادری ،عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی هم باحضور در این همایش ، به بیان سخنانی درخصوص محورهای همایش پرداخت و از مسئولان برگزاری آن قدردانی و حمایت کرد.
در ادامه با حضور تنی چند از اساتید بخش های علوم زمین، ریاضی و آمار دانشگاه شیراز؛ نشست تخصصی و جلسه پرسش و پاسخ ترتیب یافت .
قرائت بیانیه ، توسط دبیر علمی همایش در خصوص ادامه و ضرورت برگزاری این گونه همایش ها در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور ؛ پایان بخش این همایش یک روزه بود.