آقای رضا دست بسته ، دانشجوی مقطع کارشناسی رشته ریاضی دانشگاه شیراز موفق شد مدال برنز پانزدهمین المپیاد بین المللی ریاضی را از آن خود کند.
وی تنها دانشجوی دانشگاه شیراز در تیم کشوری بود و هدایای خود را در مراسمی که در هتل شیراز برگزار شد از دست مشاور عالی و سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور و رئیس دانشگاه شیراز دریافت کرد.
در این مراسم از برترین های پانزدهمین المپیاد بین المللی ریاضی، هفتمین المپیاد بین المللی شیمی و نخستین المپیاد بین المللی آمار تجلیل شد.
دکتر بهروز کاوه ای ، رییس مرکز المپیادهای دانشجویی وامور آزمون های بین المللی سازمان سنجش آموزش کشور در آیین اختتامیه اظهار داشت : این رقابت ها با حضور 55 دانشجوی نخبه از کشورهای روسیه ، چین ، پاکستان، سوریه، قزاقستان، تاتارستان، هند، و جمهوری اسلامی ایران ترتیب یافت و تیم های دانشجویی کشورمان موفق شدند در رشته های ریاضی و آمار عنوان نخست تیمی و در رشته شیمی در جایگاه دوم این المپیاد بین المللی را کسب کنند.
وی بیان داشت : المپیادهای علمی دانشجویی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور در 15 رشته برگزار می شود که از میان این رشته ها، ریاضی و شیمی به صورت بین المللی برگزار می شوند و از امسال آمار به المپیادهای بین المللی ایران افزوده شد.
دکترحسین توکلی، مشاور عالی و سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور نیز در این مراسم گفت: المپیادهای علمی دانشجویی فرصت مناسبی برای اعتلای علمی و ایجاد رقابت در میان دانشجویان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور است.
وی افزود : برگزاری المپیادهای دانشجویی به کشف استعدادهای درخشان کشور در رشته های مختلف منجر شده است.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: المپیادهای بین المللی که روزهای 26 و 27 مرداد جاری در شیراز برگزار شد، از این منظر که رقابت بین دانشجویان دانشگاه های کشورهای مختلف جهان است در دنیا نمونه و نظیر ندارد.
دکترتوکلی ادامه داد: المپیادهای دانشجویی در سه رشته ریاضی، شیمی و آمار در سطح بین المللی برگزار می شود و در سایر رشته های علمی، رقابت دانشجویان در سطح ملی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به ارائه تاریخچه ای از سازمان سنجش آموزش کشور و اهداف و ماموریت های این سازمان برای اطلاع شرکت کنندگان خارجی پرداخت.
رییس دانشگاه شیراز دیگر سخنران آیین اختتامیه المپیادهای بین المللی ریاضی، شیمی و آمار بود.
دکتر ارشاد گفت: رشته های ریاضی، شیمی وآمار ازجمله رشته های علوم پایه هستند و از آنجا که این رشته ها اساس توسعه دانش بشری قلمداد می شوند ؛ می توان گفت تلاش نخبگان این رشته با هدف ساختن آینده بهتر برای آیندگان است.
دکترارشاد افزود: همه تسهیلات فراهم شده در زندگی مدرن امروز مدیون خلاقیت و نوآوری نخبگان رشته های علوم پایه است.
رییس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه شرکت در این نوع رقابت های بین المللی فرصتی برای آشنایی با فرهنگ غنی کشورهاست، افزود: علم زبان مشترک ملت ها و عاملی برای نزدیکی آنهاست.
وی تصریح کرد: حافظ و سعدی، از بزرگان شعر و ادب شیراز به شمار می روند و آموزگارانی برای همه دنیا و بشریت هستند.
دکتر ارشاد با اشاره به اینکه اقتصاد دنیا مدیون ایده های برتر و تبدیل ایده های برتر به تکنولوژی است، اظهار داشت: تلاش های ارزشمند دانشجویان و اساتید باعث می شود دنیایی بهتر ایجاد شود.
دکتر ارشاد با بیان اینکه آگاهی و دانش، ریشه های پلیدی و بدی را از بین می برد، افزود: آگاهی باعث از بین رفتن تعصب های ملی و تاریخی می شود و راه را برای نیکبختی هموار می سازد.
وی در ادامه به معرفی بخشی از توانمندی ها و افتخارات دانشگاه شیراز پرداخت و نقش دانشگاه شیراز را در توسعه علم ، ارزنده توصیف کرد.