مرکز پژوهشی علوم و فناوری های معدن

 

معادن و صنایع معدنی می توانند نقش مهمی را در توسعه اقتصادی و اجتماعی استان فارس و کشور ایران ایفا کنند. این نقش در زمینه های مختلف از جمله در تولید ثروت، ایجاد شغل پایدار، توسعه مناطق محروم (ارتقاء امنیت اقتصادی و اجتماعی)، تامین نیاز صنایع و استقلال کشور، ارز آوری و بالا بردن ظرفیت رقابت در بازار تجارت جهانی و بسیاری از زمینه های دیگر به خوبی قابل مشاهده است. با این حال استفاده از این فرصت و ظرفیت با چالش ها و مشکلاتی همراه می باشد که نیازمند مدیریت صحیح منابع با توجه به ظرفیت های موجود و حمایت از این بخش است. افزایش تولیدات معدنی و صنایع معدنی، اولویت های سرمایه گذاری در اکتشاف و بهره برداری، پیشرفت فنی، کاهش هزینه های تولید، آموزش فعالین حوزه معدن و بسیاری از موضوعات دیگر می باید با توجه به ظرفیت های موجود صورت پذیرد.

مرکز پژوهشی علوم و فناوری های معدن دانشگاه شیراز با هدف تحقق اهداف عالی بخش معدن و تصاحب جایگاه مناسب اقتصادی در بخش تولید استان و رفع بسیاری از نیازهای بخش معدن و صنایع معدنی کشور در چرخه ارزش افزوده از مرحله پی جویی و اکتشاف تا تولید کالاهای صنعتی معدنی تشکیل شده است. در این راستا، دانشگاه شیراز از طریق این مرکز ماموریت یافته است تا با توجه به توان علمی و روابط بین المللی، تجربه عملی و امکانات آزمایشگاهی از یک سو و اشراف کامل به ظرفیت های موجود و پتانسیل های بالقوه و بالفعل، آسیب ها، چالش ها و ملزومات توسعه بخش های معادن و صنایع معدنی از سوی دیگر، ارائه خدمات مختلف به معدنکاران و صاحبان صنایع در کشور و بخصوص در استان فارس را سرلوحه فعالیت های خود قرار دهد. مدیریت بهینه ذخایر معدنی و صنایع معدنی همانند سایر بخش­های اقتصادی کشور نیازمند ورود متخصصین دانشگاهی در زمینه های مختلف و متناسب با پتانسیل های استان از طریق تعریف طرح های معدنی و صنعتی، تعیین اولویت ها در زنجیره اکتشاف، بهره برداری، فراوری و تولید محصولات صنعتی جهت توسعه دو بخش معادن و صنایع معدنی می باشد. ذخایر گستره مواد معدنی استان فارس و پیوندهای بسیار قوی آنها با طیف وسیعی از صنایع حاکی از سهم تعیین کننده توسعه معادن در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار است. تمرکز ارائه خدمات دانشگاه شیراز به بخش معدن و صنایع معدنی در مرکز پژوهشی علوم و فناوری های معدن می تواند مانع از آشفتگی و عقب ماندگی نگران کننده در حوزه معدن شود و موجب افزایش جذابیت و امنیت سرمایه گذاری و ورود به امور بهره برداری از معادن و صنایع معدنی استان فارس گردد. این مرکز با در نظر گرفتن اولویت های معدنی و صنایع معدنی مشخص شده و مناطق مستعد حاوی منابع معدنی (با توجه به ویژگی های زمین شناسی استان فارس) و با دراختیار داشتن مجموعه اطلاعات ضروری و ارتباطات بین المللی آماده ارائه خدمات مختلف به بخش های دولتی و خصوصی است.

 

1- انجام طرح های اکتشافی در مقیاس بزرگ با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و همچنین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی مرکز شیراز.

2- ارائه خدمات فنی و تخصصی به بخش خصوصی در امور شناسایی، اکتشاف و بهره برداری از ذخایر معدنی به تفکیک مواد معدنی در محدوده کلیه شهرستان های استان فارس و استان های همجوار با هدف مدیریت صحیح منابع معدنی و اجتناب از فعالیت های معدنکاری سنتی.

3- ارائه خدمات فنی و تخصصی در امور کانه آرایی، فرآوری و تولید کالاهای صنعتی معدنی با اتکا به ظرفیت های موجود ذخایر استان و با هدف تولید ارزش افزوده و اجتناب از خام فروشی و همچنین ایجاد ثروت و اشتغال پایدار.

4- ارائه خدمات فنی و تخصصی در امور سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی متناسب با ذخایر معدنی به تفکیک مواد معدنی با هدف افزایش سرمایه گذاری توسط بخش دولتی و خصوصی در زنجیره اکتشاف، بهره برداری، فرآوری و تولید محصولات صنعتی با نگاه ویژه به رشد متوازن و جلوگیری از پراکنده کاری در بخش معدن و صنایع معدنی استان و با در نظر گرفتن اولویت های سرمایه گذاری.

5- آموزش فعالین حوزه معدن در زمینه های مورد نیاز جهت گذر از معدنکاری سنتی (اکتشاف، استخراج، ایمنی در معادن، کاهش ضایعات و میزان استهلاک تجهیزات، استفاده از مواد باطله در فرایند تولید ثروت) با هدف افزایش تولید، کاهش هزینه های تولید و حفاظت از منابع آب و محیط زیست.

6- بکارگیری تخصص های مختلف مرتبط با معدن و صنایع معدنی با تمام توان دانشگاه شیراز در زمینه های آزمایشگاهی.

7- ارائه خدمات فنی و تخصصی به معدنکاران و صاحبان صنایع با استفاده از ارتباط با مراکز دانشگاهی کشور و خارج از کشور، شرکت های دانش بنیان و شرکت های تهیه کننده ماشین آلات.

8- کمک به بومی سازی ساخت تجهیزات معدنی به کمک متخصصان و با هدایت پژوهشگران دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان برای رفع نیاز معدنکاران و صاحبان صنایع.

9- ارائه خدمات تخصصی در زمینه های آب و حفاظت محیط زیست جهت رفع موانع تولید در بخش معدن و صنایع معدنی.

10- شناسایی مواد معدنی و ارائه گواهی رسمی معتبر برای مواد خاص نظیر گوهرسنگ ها و شهاب سنگ ها.

11- ارائه خدمات مشاوره ای در فرآیند شناسایی، ارزیابی و تخمین ذخایر معدنی به معدنکاران محلی با هدف جلوگیری از تخریب غیر ضروری محیط زیست و منابع طبیعی.

12- ارائه خدمات تخصصی به معدنکاران و صاحبان صنایع جهت ورود معادن راکد و متروکه به چرخه تولید.

13- ارائه خدمات مشاوره ای به واحدهای تولیدی جهت یافتن بازارهای صادراتی و داخلی جدید با تولید محصولاتی که تقاضای داخلی و خارجی بیشتری داشته و  دارای حاشیه سود بالاتری هستند.

14- برگزاری نمایشگاه های تخصصی حوزه معادن و دعوت از خریداران کلان محصولات معدنی با حمایت سازمان صمت استان.

15- ارائه خدمات آموزشی به جوامع محلی با هدف افزایش دانش عمومی، فرهنگ سازی و کاهش معارضات محلی در حوزه معدن.

16- تدوین برنامه متمرکز در زمینه های مختلف معدنی و صنایع معدنی و تشویق انجام پژوهش های هدفمند دانشگاهی در سطح استان با ایجاد تعامل نزدیک بین دانشگاه های استان و بخش معدن با هدف افزایش سهم نیروی متخصص در رفع نیازهای بخش معدن و صنایع معدنی استان.

17- ارائه خدمات مربوط به تعیین ویژگی های مقاومت مصالح در امور معدنی

18- ارائه خدمات ژئوتوریسم به مراکز گردشگری استان فارس.

 

نام و نام خانوادگی

محمدعلی رجب زاده

مرتبه

استاد

تخصص

دکتری زمین شناسی اقتصادی

بخش

علوم زمین

دانشکده

علوم

زمینه فعالیت پژوهشی

معدن و صنایع معدنی

تماس

mrajabzadeh@shirazu.ac.ir

 

 

 

نام و نام خانوادگی

سینا اسدی

مرتبه

دانشیار

تخصص

دکتری زمین شناسی اقتصادی

بخش

علوم زمین

دانشکده

علوم

زمینه فعالیت پژوهشی

معدن و صنایع معدنی

تماس

sinaasadi@shirazu.ac.ir

 

 

نام و نام خانوادگی

ضرغام محمدی

مرتبه

استاد

تخصص

دکتری زمین شناسی اقتصادی

بخش

علوم زمین

دانشکده

علوم

زمینه فعالیت پژوهشی

معدن و صنایع معدنی

تماس

zmohammadi@shirazu.ac.ir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سمت: رئیس مرکز

نام و نام خانوادگی: محمدعلی رجب زاده

رشته تحصیلی:  دکتری زمین شناسی اقتصادی

ایمیل:  mrajabzadeh@shirazu.ac.ir

شماره تماس:  

07136134122

 

ارتباط با ما:    

  • تلفن دفتر:  07136134122

 

  • آدرس واحد:   شیراز بلوار جام جم ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز- طبقه چهارم- معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه- مرکز پژوهشی علوم و فناوری‌های معدن
  • کدپستی:   7914684334

 

  • فکس: 07136286421

 

  • ارتباط با ما (ارسال دیدگاه‌ها، پیشنهادات، انتقادات و..):

 

mrajabzadeh@shirazu.ac.ir    

 

  • آدرس واحد روی نقشه:

 

نام و نام خانوادگی

سمت

واحد اصلی

واحد فرعی

تلفن داخلی

تلفن مستقیم/ فکس