آغاز پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران در دانشگاه شیراز

آغاز پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران در دانشگاه شیراز


مراسم افتتاحیه پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران امروز با حضور بیش از یک هزار تن از اساتید ، دانشجویان و پژوهشگران سراسر کشور و سخنرانانی از کشورهای آمریکا، انگلیس، آلمان ، جمهوری چک و ترکیه در دانشگاه شیراز برگزار شد.
پروفسور محمد مهدیان از محققان ارشد گوگل (Google) و خانم پروفسور ماریا کلاو ( Maria Klawe ) از زنان برتر جهان در حوزه صنعت و عضو هیئت مدیره مایکروسافت (Microsoft)از جمله سخنرانان این کنفرانس خواهند بود.
دکتر فرشید عبداللهی ، دبیر کنفرانس در مراسم افتتاحیه اظهار داشت: نخستین کنفرانس ریاضی ایران به ابتکار دانشگاه شیراز در سال 1349 برگزار شد و اکنون پس از نیم قرن، پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران هم به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار می شود.
دبیر پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران ادامه داد: امسال نیز جشن نیم قرن فعالیت انجمن ریاضی ایران که از انجمن های علمی موفق است ، برگزار می شود.
وی افزود : خروج از قالب های سنتی و توجه ویژه به کاربردها و فناوری های نوین مانند ریاضیات صنعتی، نظریه اطلاعات کوانتومی، ریاضیات پزشکی، ریاضیات مالی و نقش ریاضیات در کارآفرینی و دانشگاه های نسل سوم از جمله سیاست های اصلی پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران است.
دبیر کنفرانس یادآور شد: 796 مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شد که پس از داوری ها ، 267 مقاله به صورت سخنرانی و 133 مقاله در قالب پوستر ارائه می شود.
دکتر عبداللهی اظهار داشت: آنالیز ریاضی، جبر، هندسه، آنالیز عددی، احتمال و کاربردها، معادلات دیفرانسیل، علوم کامپیوتر و کارآفرینی را از محورهای اصلی این کنفرانس می باشد.
رئیس دانشگاه شیراز هم در آیین گشایش پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران از ضرورت توجه به علوم پایه سخن گفت.
دکتر حمید نادگران در ابتدا اظهار داشت : دانشگاه شیراز در حال حاضر مفتخر به بهره گیری از تجربیات ارزنده قریب به ۷۵۰ عضو هیئت علمی در قالب ۱۵ دانشکده، ۷۵ رشته تحصیلی و بالغ بر ۴۰۰ رشته گرایش به عنوان یکی از دانشگاه های بزرگ و برتر کشور در تراز ملی و بین المللی محسوب می شود.
وی افزود: این دانشگاه با برخورداری از ۱۵ پژوهشکده و نزدیک ۱۷ هزار دانشجو در مقاطع مختلف و بهره مندی از زیرساخت های کم نظیر آزمایشگاهی فرهنگی و ورزشی به عنوان یک سرمایه ملی و بی بدیل در جنوب کشور مطرح است.
دکتر نادگران با اشاره به اینکه دانشگاه شیراز به عنوان یک دانشگاه جامع، اغلب رشته های تحصیلی شامل مهندسی، علوم کشاورزی، دامپزشکی، اقتصاد و مدیریت، علوم انسانی و علوم ورزشی، الهیات و معارف اسلامی را در خود جای داده، افزود: دانشگاه شیراز در اغلب شاخص های علمی همواره پیشتاز است.
رئیس دانشگاه شیراز در ادامه افزود: دانشگاه شیراز افتخار برگزاری اولین کنفرانس ریاضی کشور - که با همت و عزم جدی اساتید فرهیخته ۵۰ سال پیش برگزار شد - را در کارنامه خود دارد و اینک پنجاهمین آن را با یادی از گذشته پی می گیرد.
وی با تاکید بر توجه بیش از پیش به علوم پایه تصریح کرد : بی توجهی، بی اقبالی و عدم اهتمام ویژه به علوم پایه و به ویژه علم ریاضی به تدریج باعث ویرانی زیرساخت های علمی کشور می شود و جز حباب های زوال پذیر، چیزی از علم و اندیشه باقی نمی ماند.
دکتر نادگران علوم پایه را سرچشمه جوشان و زلال زیرساخت های علمی کشور توصیف کرد و گفت: علوم پایه سرمایه بزرگ در گردش است که سود آور است؛ علوم پایه مفاهمه علمی با جوامع بین المللی را استمرار و توسعه می بخشد و کشور را با صلابت و قدرت در مرزهای دانش حفظ می کند.
رئیس دانشگاه شیراز ادامه داد: راه توسعه پایدار و مستحکم علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و غیره جوامع فقط از مسیر توجه به ویژه به علوم پایه می گذرد.
وی انحراف از مسیر ناب و روشن علوم پایه را موجب این دانست که بقیه علوم و فنون نیز دستخوش بی ثباتی و تردید گردیده وعمق داشته های علمی را کاهش و از دستاوردهای آن محروم می کند.
رئیس دانشگاه شیراز خاطر نشان کرد: حتی علوم پزشکی و سلامت جامعه نیز زمانی کامل است که از دستاوردهای ذی قیمت علوم پایه بهره ببرند؛ بروز و ظهور و ماندگاری ایده های نو در حوزه تکنولوژی نیز بی شک برخاسته از اهتمام به علوم پایه است.
دکتر نادگران آمار نگران کننده داوطلبان کنکور در گروه تجربی و مقایسه آن با آمار داوطلبان گروه ریاضی را زنگ خطری برای کشور عنوان کرد و گفت: این معضل نشان از حذف تدریجی و غیرقابل برگشت اندیشه های ناب و فاخر علمی دارد و باید اهمیت این موضوع در قالب کار فرهنگی و با تغییر زیرساخت های ذهنی برای عموم مردم تبیین شود.
رئیس دانشگاه شیراز با تصریح اینکه افق و مدل توسعه پایدار علوم پایه باید در کشور تهیه گردد و پتانسیل های انگیزشی به نحو موثر به کار گرفته شود، تاکید کرد: در زمینه های مختلف علمی کشور بار دیگر به این وسیله از نو ساخته خواهد شد؛ باید تاکید شود که اگرچه یکی از مسیرهای شایسته حل مشکلات آنی و آینده کشور مسیر توجه به علوم کاربردی و مسیر اهتمام به مهارت و تخصص های منحصر به فرد است اما باید توجه داشت که این مسیر نیز در ذات و طبیعت خود به نحو قابل ملاحظه ای وابسته به علوم پایه است چراکه رشد و بالندگی علوم کاربردی و فهم دقیق آنها و به عبارتی تجهیز شدن زیرساخت های کشور با آن ها فقط در سایه توجه جدی به علوم پایه میسر است.
وی افزود: در این راستا به ریاضیات صنعتی، ریاضیات کوانتومی، ریاضیات پزشکی و ریاضیات کارآفرینی باید توجه ویژه شود.
دکتر نادگران بیان کرد : باید توجه داشت هنوز هم شاکله اصلی کار آکادمیک در دانشگاه ها که از آن به عنوان تولید علم و اندیشه یاد می شود همانا اجرای پژوهش های ناب و فاخر در مرزهای دانش و ایجاد جایگاه و مرجعیت علمی در جوامع بین المللی است، به دیگر سخن این هر دو بال های لازم برای پرواز محسوب می شود و بی توجهی و بی ترازی در یکی سبب افول، کمرنگی و لاغری دیگری می شود.
دکتر سید منصور واعظ پور ، رئیس انجمن ریاضی ایران هم در آغاز پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران به میزبانی دانشگاهشیراز گفت: ۵۰ سال برگزاری به طور ممتد و بدون وقفه این گردهمایی ملی نشان از اهتمام به دانش ریاضی در کشور دارد.
استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در عین حال چالش امروزی دانش ریاضی را عدم استقبال از رشته ریاضی به ویژه نزد دانش آموزان دانست و تصریح کرد: حال علم ریاضی در کشور خوب نیست.
دکتر واعظ پور تاکید کرد: متاسفانه آموزش ریاضی در دوره ابتدایی نیز کافی نیست و خرید خدمت هم خسارت به آموزش ابتدایی زده است و دانش آموزان را از ابتدایی از ریاضی فراری می دهد.
به گفته رئیس انجمن ریاضی ایران، کاهش جایگاه اجتماعی استادان و آموزگاران ریاضی آسیب زاست و ایجاد دانشگاه های متعدد دیگر مشکل جدی این رشته به شمار می رود، در حالیکه کمبود پژوهش های فاخر و باکیفیت معضل دیگری است که این رشته را تهدید می کند.
رئیس انجمن ریاضی ایران گفت: برخی دانشجویان رشته ریاضی انگیزه تحصیل ندارند، چرا که جذب آموزش و پرورش فقط از طریق دانشگاه فرهنگیان شده است.این درحالی است که از نظر قانونی آموزش و پرورش می تواند از دانش آموختگان برتر سایر دانشگاه ها جذب معلم داشته باشد.
خانم دکتر زهرا گویا، استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز پیام رییس اتحادیه بین المللی ریاضی را قرائت کرد.
در این پیام کارلوس کِاینگ (Carlos Kenig) رییس اتحادیه بین المللی ریاضی ،از سالهای متمادی همکاری دانشمندان و اساتید ریاضی ایران با این اتحادیه قدردانی کرد.
دکتر ایمان افتخاری رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور که زیر نظر معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری قرار دارد به تشریح فعالیت های این صندوق پرداخت.
قرار است مراسم اختتامیه پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران پنج شنبه 7 شهریور ساعت 16:30 در سالن شهید علیمحمدی دانشکده علوم دانشگاه شیراز برگزار می شود.


سایر اخبار

کسب مقام چهارم دانشگاه شیراز در مسابقات ریاضی کشور
کسب مقام چهارم دانشگاه شیراز در مسابقات ریاضی کشور
سی و نهمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویان دانشگاه‌های کشور با معرفی و تقدیر از تیم‌ها و نفرات برتر در دانشگاه یزد پایان یافت. در این مسابقات 38 تیم از دانشگاه‌های سراسر کشور با هم رقابت کردند و در پایان این مسابقات، تیم‌های دانشگاههای صنعتی شریف، صنعتی...
درخشش دانشجوی دانشگاه شیراز در المپیاد بین المللی ریاضی
درخشش دانشجوی دانشگاه شیراز در المپیاد بین المللی ریاضی
آقای رضا دست بسته ، دانشجوی مقطع کارشناسی رشته ریاضی دانشگاه شیراز موفق شد مدال برنز پانزدهمین المپیاد بین المللی ریاضی را از آن خود کند. وی تنها دانشجوی دانشگاه شیراز در تیم کشوری بود و هدایای خود را در مراسمی که در هتل شیراز برگزار شد از دست مشاور...
کسب 3 مدال برنز مسابقات کشوری ریاضی توسط دانشجویان دانشگاه شیراز
کسب 3 مدال برنز مسابقات کشوری ریاضی توسط دانشجویان دانشگاه شیراز
مسابقات ریاضی دانشجویان دانشگاه‌های کشور با معرفی و تقدیر از تیم‌های برتر پایان یافت. دکترعبدالعزیز عبداللهی ، رئیس بخش ریاضی دانشگاه شیراز با اعلام این خبر گفت : این رقابت علمی در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان ترتیب یافت و...
کسب مدال طلای مسابقات ریاضی کشور توسط دانشجوی دانشگاه شیراز
کسب مدال طلای مسابقات ریاضی کشور توسط دانشجوی دانشگاه شیراز
آقای یعقوب رحیمی،دانشجوی رشته ی ریاضی دانشگاه شیراز موفق شد مدال طلای سی و هفتمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویان دانشگاه‌های کشور را بدست آورد. این مسابقات با حضور 170 دانشجو در قالب 34 تیم از دانشگاه‌های سراسر کشور در دانشگاه سمنان برگزار شد. در پایان...
کسب مقام نخست دانشجویان دانشگاه شیراز در مسابقه کشوری گروه خوانی کتاب ریاضی
کسب مقام نخست دانشجویان دانشگاه شیراز در مسابقه کشوری گروه خوانی کتاب ریاضی
تیم انجمن علمی بخش ریاضی دانشکده علوم دانشگاه شیراز موفق شد در ششمین مسابقه کشوری گروه خوانیِ کتاب ریاضی دایره ها (کلاغها) ، مقام نخست را از آن خود کند. خانم صدیقه فروتن ،مدیرامورعلمی دانشجویان دانشگاه شیراز گفت: این مسابقه علمی با حضور بیش از پنجاه...
درخشش دانشجویان دانشگاه شیراز در مسابقات ریاضی دانشجویی کشور
درخشش دانشجویان دانشگاه شیراز در مسابقات ریاضی دانشجویی کشور
تیم ریاضی دانشگاه شیراز در سی و ششمین مسابقه ریاضی دانشجویی کشور ، با دو پله پیشرفت نسبت به پارسال ، بر سکوی چهارم ایستاد. آقایان سیدحامد موسوی ، پوریا صالحی نوبندگانی ، مرتضی حسنوند ، یعقوب رحیمی و خانم ساناز صادقی اعضای تیم ریاضی داشگاه شیراز را...