مراسم اهدای جایزه ملی فیزیک بهداشت سیمین

مراسم اهدای جایزه ملی فیزیک بهداشت سیمین


مراسم اهدای دومین جایزه ملی فیزیک بهداشت سیمین با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز و برخی مسئولان استانداری در سالن قطب دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز برگزار شد.

دکتر رضا فقیهی ، استاد دانشکده مهندسی مکانیک و رئیس مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز در خصوص روند برگزاری دور دوم جایزه فیزیک بهداشت سیمین گفت: فراخوان از شهریور سال 1394 تا اسفند 94 بود و تا 15 اردیبهشت 95 تمدید گردید .
عضو هیات امنا جایزه ملی فیزیک بهداشت سیمین افزود: بیست داورمتخصص از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی با همکاری و انتخاب انجمن حفاظت در برابر اشعه ایران مشخص شدند و داوری هر طرح حداقل توسط سه داور انجام گرفت.
وی، مرتبط بودن با زمینه فیزیک بهداشت ، نوآوری ، کاربردی بودن ، مرتبط بودن با نیاز های کشور ، ثبت اختراع و مقاله را از معیارهای داوری و نمره دهی برشمرد.
دکتر فقیهی ادامه داد : در نهایت از 26 پژوهش دریافتی دبیرخانه جایزه، از دانشگاه های مختلف از جمله دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه آزاد واحدعلوم تحقیقات تهران و … سه پژوهش برتر انتخاب شد.
عضو هیات امنا جایزه ملی فیزیک بهداشت سیمین بیان داشت: هر سه طرح انتخابی در یک سطح بوده اند. به این ترتیب سه پژوهش برتر مربوطه به خانم مهندس عهدیه آغاز دانشجوی دکتری در رشته پرتو پزشکی در سازمان انرژی اتمی ایران، خانم مهندس مهرنوش کریمی پورفرد دانشجوی دکتری در رشته پرتو پزشکی از دانشگاه شیراز (با همکاری خانم ها مهندس مریم صادقی، مهندس فاطمه لطفعلی زاده، مهندس زهرا مولایی منش و مهندس علیه زمانی) و خانم مهندس مریم ملک محمدی فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته فیزیک هسته ای دانشگاه آزاد تهران مرکز می باشد که با حضور بنیانگذار جایزه خانم مهندس سیمین مهدی زاده نادری، سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز جناب آقای دکتر حبیب آگهی و رئیس انجمن حفاظت در برابر اشعه ایران به هر یک از مجریان طرح های برگزیده لوح تقدیر، تندیس جایزه فیزیک بهداشت سیمین و کارت های هدیه تقدیم گردید.
رئیس مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز به توانمندی های این مرکز هم اشاره کرد و گفت: مسئولیت فیزیک بهداشت همه پرتوکاران دانشگاه شیراز، بازرسی از مراکز کار با پرتو‌، ارائه خدمات دزیمتری در داخل و خارج از دانشگاه ، تعامل با سازمان انرژی اتمی ایران در انجام پروژه های پژوهشی و ارائه آزمایشگاه های آموزشی از خدمات این مرکز به شمار می رود.
دکتر فقیهی اظهار داشت : مرکز تحقیقات تابش با داشتن گواهینامه استاندارد آزمایشگاه همکار بر مبنای استاندارد ایزو 17025 به عنوان اولین مرکز پژوهشی پرتوی دارنده گواینامه استاندارد در جنوب کشور و با دارا بودن آزمایشگاه پایش های محیطی، آزمایشگاه کالیبراسیون، آزمایشگاه پرتودهی، آزمایشگاه طیف نگاری، آزمایشگاه دزیمتری تی ال دی و فیلم بج) ، آزمایشگاه فعالسازی نوترونی و آزمایشگاه ایمنی امواج الکترومغناطیس خدمات آزمایشگاهی جهت پایان نامه های دانشجویی و پروژه های اساتید ارائه می نماید.

خانم مهندس سیمین مهدی زاده نادری ، رئیس سابق مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز و بنیانگذار این جایزه علمی هم در آیین اهدای دومین جایزه ملی فیزیک بهداشت سیمین به معرفی این جایزه پرداخت.
وی اظهار داشت: با همکاری مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز و انجمن حفاظت در برابر اشعه ایران، به منظور پیشرفت و تشویق دانشجویان رشته های مرتبط با پرتوها (مهندسی هسته ای، فیزیک پزشکی، فیزیک هسته ای، رادیولوژی، رادیوبیولوژی، مهندسی بهداشت محیط، مهندسی بهداشت حرفه ای و سایر رشته ها) جایزه ملی فیزیک بهداشت سیمین با هزینه شخصی در نظر گرفته شده است.
خانم مهندس سیمین مهدی زاده نادری ادامه داد: در دوره اول جایزه 16 پژوهش توسط دبیرخانه دریافت شد و در دور ه ی دوم به 26 پژوهش افزایش یافت.
رئیس پیشین مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز گفت: در دو دهه گذشته استفاده از فناوری های صلح آمیز هسته ای و کاربرد پرتوهای یونساز و غیریونساز در زمینه های مختلف پزشکی،‌صنعتی، کشاورزی، تحقیقات،‌مخابرات و دیگر عرصه های زندگی بشر افزایش چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد : به منظور توسعه پایدار در خصوص این فناوری ها به فرهنگ سازی گسترده در زمینه ایمنی و حفاظت در برابر پرتوها در سطح جامعه، توجه به امر آموزش در زمینه های مختلف بهداشت پرتوها و جلب اعتماد عموم مردم در خصوص عملکرد مراکز کار با اشعه و نهادها و سازمان های مرتبط نیازمند هستیم.
بنیانگذار جایزه سیمین خاطر نشان کرد : در کشور ما خیّرین بسیاری در زمینه ی ساخت مدارس، درمانگاه ها و مراکز پزشکی فعال هستند ، اما متاسفانه توجه چندانی به امور خیر درخصوص توسعه علوم و فنون نشده است.
وی ابراز امیدواری کرد : اختصاص این جایزه که یک مورد بسیار کوچک است، بتواند در نهایت به یک بنیاد علمی معتبر در خصوص فیزیک بهداشت پرتوها تبدیل گردد.

دکتر میرشهرام حسینی پناه ، رئیس انجمن حفاظت در برابر اشعه ایران دیگر سخنران این مراسم بود.
وی ضمن اشاره به طیف پرتوهای الکترومغناطیسی )پرتوهای یونساز و غیریونساز( به معرفی آثار هرکدام از این پرتوها پرداخت.
دکتر حسینی پناه در ادامه به اصول حفاظت در برابر اشعه اشاره کرد و گفت : کلیه فعالیت های پرتویی، طبق اصولی که کمیسیون جهانی حفاظت در برابر اشعه (ICRP) در نشریه شماره 60 به چاپ رسانیده است باید انجام شود.
توجیه پذیری یک فعالیت به گونه ای که سود آن برای افراد و جامعه بیشتر از زیان آن باشد؛ نخستین موردی بود که دکتر حسینی پناه به عنوان اصول حفاظت در برابر اشعه بیان کرد.
رئیس انجمن حفاظت در برابر اشعه ایران با بیان اینکه بهینه سازی حفاظت هم باید مورد توجه قرار گیرد ، اظهار داشت : مقدار پرتوگیری افراد و تعداد افراد تحت تابش پرتو باید به کمترین مقدار منطقی قابل دستیابی با در نظر داشتن مسایل اقتصادی و اجتماعی کاهش یابد.
وی افزود : حد پرتوگیری افراد ، سومین اصل حفاظت در برابر اشعه به شمار می رود و آن بدان معناست که به جز در موارد پزشکی و با در نظر داشتن دو اصل قبلی ، پرتوگیری افراد نباید از حدود پرتوگیری ذکر شده در استانداردها بیشتر شود.
دکتر حسینی پناه گفت: آژانس بین المللی پژوهش بر سرطان ،‌ پرتوها را به 5 دسته تقسیم کرده است و توجه به این موارد می تواند سلامت جامعه را در پی داشته باشد.
وی ادامه داد : به عنوان مثال میدان های مغناطیسی با فرکانس به شدت پایین ممکن است در انسان ایجاد سرطان کند و یا میدان های الکتریکی و مغناطیسی ساکن و میدان های الکتریکی مغناطیسی با فرکانس به شدت پایین در دسته بندی سرطان زا برای انسان قرار نمی گیرند.
رئیس انجمن حفاظت در برابر اشعه ایران به آثار پرتو های فرابنفش
بر پوست (برنزه شدن پوست، آفتاب سوختگی، حساسیت به نور، چروک شدن پوست، سرطان پوست) ، تاثیر بر چشم و سیستم ایمنی بدن هم اشاره و خاطر نشان کرد : ناآگاهی از این آثار می تواند سلامت جامعه را به خطر اندازد.
وی افزود : به عنوان نمونه ، دستگاه های جوان کننده پوست بوسیله امواج رادیویی بسیار خطرناک است و حدود 60 برابر یک موبایل ،‌ امواج را به سر انسان وارد می کند.

جهت کسب اطلاع بیشتر و دریافت مقالات دریافتی به دبیرخانه جایزه، به آدرس سایت جایزه به نشانی www.Siminaward.ir مراجعه نمایید.

عکس های بیشتر مرتبط با این خبر در آرشیو الکترونیکی روابط عمومی دانشگاه شیراز موجود است.
http://gallery.shirazu.ac.ir

 


آخرین اخبار

آیین گرامیداشت هفته پژوهش در دانشکده علوم پایه
آیین گرامیداشت هفته پژوهش در دانشکده علوم پایه
آیین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری، در دانشکده علوم پایه برگزار شد. در این رویداد که روز شنبه دوم ‌دی‌ماه، در سالن کنفرانس ساختمان فیزیک و شیمی علوم پایه با حضور جمع قابل توجهی از استادان، دانشجویان و شرکت‌های دانش‌بنیان ترتیب یافت؛ ۴ کارگاه...
همایش
همایش "بزرگداشت حافظ" تالار منتظری دانشکده علوم
در این شبِ سیاهم، گم گشت راهِ مقصود از گوشه‌ای برون آی، ای کوکبِ هدایت همزمان با هفته بزرگداشت مقام حافظ ، همایشی با عنوان "بزرگداشت حافظ" در تاریخ ۱۸ مهرماه در تالار منتظری دانشکده علوم دانشگاه شیراز برگزار شد. این همایش توسط انجمن های علمی زیست...
17 پژوهشگر از دانشکده علوم در شمار پژوهشگران پراستناد 2% برتر جهان در سال 2024
17 پژوهشگر از دانشکده علوم در شمار پژوهشگران پراستناد 2% برتر جهان در سال 2024
17 پژوهشگر از دانشکده علوم در شمار پژوهشگران پراستناد 2% برتر جهان در سال 2024 به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، طبق تازه‌ترین گزارش سال 2024 الزویر از عملکرد استنادی پژوهشگران (تحلیل عملکرد سال 2023 پژوهشگران) که براساس شاخص‌های استنادی برگرفته...
روز معرفی دانشگاه
روز معرفی دانشگاه
این رویداد دو روزه که در مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز، واقع در خیابان ساحلی ترتیب یافته است؛ با حضور دانشگاه‌های شیراز، علوم پزشکی شیراز صنعتی شیراز، جهرم، سلمان فارسی کازرون، غیرانتفاعی هنر و دانشگاه غیرانتفاعی پیشتازان برگزار گردید. ازجمله‌ی...
ارتقاء رتبۀ مجلۀ علوم ایران دانشگاه شیراز ازQ3 به Q2
ارتقاء رتبۀ مجلۀ علوم ایران دانشگاه شیراز ازQ3 به Q2
رتبۀ مجلۀ علوم ایران وابسته به دانشکدۀ علوم دانشگاه شیراز، ازQ3 به Q2 ارتقاء یافت. به گزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، براساس نتایج جدید انتشاریافته در پایگاه JCR، مجلۀ علوم ایران، به سردبیری دکتر غلامحسین اسلام زاده (استاد دانشکده علوم دانشگاه...
مراسم تودیع و معارفه رؤسای دانشکده علوم
مراسم تودیع و معارفه رؤسای دانشکده علوم
دوشنبه 1401/11/24 ساعت ۱۳ چهارراه ادبیات، دانشکده علوم، ساختمان شماره ۱، سالن شهید منتظری
برگزیده شدن 10 نفر از 15 نفر دانشمندان جهانی پراستناد دانشگاه شیراز، از دانشکده علوم
برگزیده شدن 10 نفر از 15 نفر دانشمندان جهانی پراستناد دانشگاه شیراز، از دانشکده علوم
براساس رتبه‌بندی تازه‌ای که با همکاری دو مؤسسه‌ی الزویر و مندلی و برپایه‌ی داده‌های پایگاه اسکوپس در سال ۲۰۱۹ انجام‌ و به‌تازگی منتشر شده؛ ۱۵ تن از اعضای هیأت علمی دانشگاه شیراز در زمره‌ی پراستنادترین دانشمندان جهان سال ۲۰۱۹ قرار گرفته‌اند که اسامی...
استاد دانشگاه شیراز؛ پژوهشگر برگزیده‌ی ماهی‌شناسی کشور
استاد دانشگاه شیراز؛ پژوهشگر برگزیده‌ی ماهی‌شناسی کشور
انجمن ماهی‌شناسی ایران و دانشگاه تربیت مدرس، دکتر حمیدرضا اسماعیلی، استاد ماهی‌شناسی دانشگاه شیراز را به‌عنوان پژوهشگر برگزیده‌ی ماهی‌شناسی کشور معرفی و طی مراسمی از ایشان، به‌پاس زحمات ارزشمندشان در توسعه‌ی علم ماهی‌شناسی قدردانی کرد. دکتر...
حال این روزهای ریاضیات در کشور ما ناخوش است
حال این روزهای ریاضیات در کشور ما ناخوش است
رئیس دانشکده علوم دانشگاه شیراز تصریح کرد: همه صاحب نظران اذعان دارند که حال این روزهای ریاضیات در کشور ما ناخوش است و گرایش بی حد و حصر دانش آموزان دوره متوسطه به علوم تجربی، بی توجهی به بازار کار و وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان علوم ریاضی به این معضل...
جایگاه بین المللی 11 دانشگاه در علوم زمین
جایگاه بین المللی 11 دانشگاه در علوم زمین
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: وضعیت 11 دانشگاه کشور در رتبه بندی لایدن سال 2016 در حوزه علوم زندگی و زمین نشان می دهد که دانشگاه تهران در رتبه 84 کمیت تولید علم برتر است.
برگزاری نخستین کنفرانس سنجش از دور و سیستم‏ های اطلاعات جغرافیایی در علوم زمین در دانشگاه شیراز
برگزاری نخستین کنفرانس سنجش از دور و سیستم‏ های اطلاعات جغرافیایی در علوم زمین در دانشگاه شیراز
نخستین کنفرانس سنجش از دور و سیستم های اطلاعات جغرافیایی در علوم زمین از سوی مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی در دانشکده ی کشاورزی دانشگاه شیراز برگزار گردید. در ابتدای مراسم افتتاحیه، دکتر سید محمدجعفر ناظم السادات، دبیر علمی کنفرانس گفت: کاربرد...
عنوان استاد برجسته شیمی کشور به عضو هیات علمی دانشگاه شیراز رسید
عنوان استاد برجسته شیمی کشور به عضو هیات علمی دانشگاه شیراز رسید
شیراز-ایرنا- پروفسور داریوش مولا، استاد دانشگاه شیراز از سوی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران به عنوان استاد برجسته مهندسی شیمی کشور در سال 1398 انتخاب شد.
مراسم اهدای جایزه ملی فیزیک بهداشت سیمین
مراسم اهدای جایزه ملی فیزیک بهداشت سیمین
مراسم اهدای دومین جایزه ملی فیزیک بهداشت سیمین با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز و برخی مسئولان استانداری در سالن قطب دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز برگزار شد. دکتر رضا فقیهی ، استاد دانشکده مهندسی...
برگزاری همایش روز فیزیک در دانشگاه شیراز
برگزاری همایش روز فیزیک در دانشگاه شیراز
امسال نیز همزمان با دانشگاه های دیگر کشور ،همایش روز فیزیک در دانشگاه شیراز برگزار شد. این برنامه توسط بخش فیزیک و رصدخانه بیرونی با همکاری انجمن فیزیک ایران ترتیب یافت. انجمن علمی آموزشی معلمان فیزیک فارس، انجمن علمی بخش فیزیک و انجمن نجوم و...
دانشگاه
null
دانشگاه
دانشگاه شیراز