المپیادجهانی زیست شناسی باپیام رییس جمهور افتتاح شد

المپیادجهانی زیست شناسی باپیام رییس جمهور افتتاح شد


آیین افتتاحیه بیست و نهمین المپیاد جهانی زیست شناسی ٢٠١٨ به میزبانی ایران، با حضور وزیر آموزش و پرورش، مسئولان کشوری و شرکت کنندگان برگزار شد.

المپیاد جهانی زیست شناسی٢٠١٨چهارمین میزبانی ایران در برگزاری المپیادهای جهانی است که در آن دویست و هفتاد دانش آموز از ٧٠ کشور جهان در روزهای ٢۴ تا ٣١ تیرماه در دو بخش تئوری و عملی به رقابت علمی با یکدیگر خواهند پرداخت و با آخرین دستاوردهای دانش آموزی در رشته زیست شناسی آشنا می شوند. ‏
 
دوره قبلی المپیاد جهانی زیست شناسی در انگلستان برگزار شده است که طی آن، دانش آموزان کشورمان به دو مدال طلاو دو نقره دست یافتند. ایران از سال ۱۹۹۹ و در دهمین دوره، به المپیاد زیست شناسی پیوست و از آن سال تا کنون در ۱۹دورة این المپیاد حضور ثابت و موفقی داشته است.
 
فاطمه مهاجرانی رییس سازمان استعدادهای درخشان در این مراسم ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان در این المپیاد به زبان انگلیسی گفت:  باعث افتخار ایران و تک تک ماست که میزبان بیش از ۷۰ کشور هستیم. اتفاقی که نشان می دهد ایران و ایرانی فقط برای صلح قدم بر می دارد و علم می تواند دنیا را تعییر دهد و ما نیز در این مسیر قدم می زنیم.
 
وی ادامه داد: رویدادهای اینچنینی برای تاب آوری بیشتر  کادکرد دارد و  باعث افتخار جمهوری اسلامی ایران است که میزبان چنین رویدادی هستیم. فرزندان برومند کشور بیش از ۶۷۰ مدال رنگی به افتخار آفریدند.
 
وی با بیان اینکه باعث افتخار است که بیست و نهمین المپیاد جهانی زیست‌شناسی در ایران برگزار می‌شود، گفت: وجود چنین رویدادهایی محلی برای تضارب اندیشه، گفت‌وگو و ساختن عالمی سرشار از صلح و دوستی است.
 
قائم مقام کمیته راهبردی IBO اضافه کرد: علم تنها ابزار تغییر در انسان‌هاست و علم تنها از راه تحصیل محقق خواهد شد.
 
وی بیان کرد: از حدود ۱۰ ماه پیش فرایند اجرایی این المپیاد آغاز شد و تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
 
وزیر اموزش و پرورش در ادامه پیام رییس جمهور را برای این المپیاد قرائت کرد و از تمبر المپیاد با حضور وزیر آموزش و پرورش رونمایی شد. این در حالی است که پیش از این اعلام شده بود در این مراسم رئیس جمهور حضور خواهد داشت.
 
متن پیام رئیس جمهور به شرح ذیل است:
 
برگزاری بیست ونهمین المپیاد جهانی زیست شناسی را صمیمانه تبریک می گویم وبرای همه شرکت کنندگان ارجمند و دست اندر کاران سختکوش آن آرزوی توفیق دارم.
 
نخبگی مجموعه ای از سه ویژگی، هوش واستعداد، همت برجسته برای تلاش و تحقیق ، کار و حوصله تحسین برانگیز برای پیگیری وممارست است و نگاه عالمانه وحکیمانه به این ویژگی ها روشن می کند که همه آنها نعمت وروزی خداوند بزرگ است و لذا دانش ونخبگی را بایددر راه خداوند وبرای خیر بندگان خدا ارزانی داشت و آن را در خدمت حال وآینده جامعه ملت وکشور قرار داد. 
 
المپیاد جهانی زیست شناسی ، میدانی برای تبادل اندیشه ها ی دانش آموزان در زمینه علم زیست شناسی است.
 
 بی تردیدجوانان شرکت کننده در این المپیاد جهانی می توانند در عرصه مهم بین المللی، تلاش کنند اهمیت رشته زیست شناسی وتوانایی های محققین ودانشمندان این رشته را برای حل مسائل آن مورد توجه قرار داده ودر حد توان راه حل های ممکن را ارائه دهند. 
 
امیدوارم میزبانی جمهوری اسلامی ایران در این المپیاد بزرگ علمی، فرصتی رافراهم آورد تا محیطی مناسب برای تبادل نظر کارشناسانه درباره کمیت وکیفیت آموزشی زیست شناسی در کشورهای عضو فراهم شود.
 
به وزیرمحترم آموزش و پرورش توصیه اکید دارم برنامه های مشابه این رخداد مهم را در رشته های دیگر علمی گسترش دهد وبا میزبانی از شخصیت های معتبر علمی جهان،دعوت از جوانان پرشور و علاقمندکشورها، بسترلازم برای گفت وگوی بین فرهنگ ها را میسر نمایند. دولت جمهوری اسلامی  ایران، حضور تک تک جوانان و دانش آموزان شرکت کننده در این المپیاد را میمون ومبارک می داند و به همه آنان و سرپرستان ،معلمان وهمراهان آنان خوش آمد می گوید.
 
این فرصت را مغتنم شمرده و به همه شما جوانان نخبه و نوید دهندگان آینده روشن کشور توصیه می کنم خانه پرافتخار میهن را با نیروی فکر و عزم و اراده به گونه ای بسازید که شایسته این ملت و این تاریخ پرافتخار باشد.
 
اطمینان دارم با استفاده از استعدادهای برتر و ظرفیت های فراوانی که در کشور وجود دارد به جایگاه واقعی و شایسته خود دست خواهیم یافت.
 
سید محمد بطحائی در حاشیه مراسم افتتاحیه بیست و نهمین المپیاد جهانی زیست‌شناسی ۲۰۱۸ و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برگزاری المپیاد زیست‌شناسی در ایران، گفت: برگزاری این المپیاد افتخار بزرگی است. آموزش و پرورش افتخار دارد که در برگزاری المپیاد جهانی زیست‌شناسی میزبان ۷۱ کشور باشد که از این تعداد ۲۳ کشور اروپایی هستند و علیرغم فضاسازی‌های سنگین علیه کشورمان، دانش‌آموزان‌شان خود را به همراه مربیان به این المپیاد اعزام کردند.
 
وزیر آموزش و پرورش ابراز امیدواری کرد با برگزاری موفق المپیاد، بر خلاف تمام فضاسازی‌ها و دشمنی‌ها نشان دهیم کشور ما مقتدر، آرام و صلح‌دوست است.
 
بطحائی درباره ثبت نام دانش‌آموزان افغانستانی گفت: بر اساس تأکیدات رهبر معظم انقلاب، در سال تحصیلی پیش‌رو همانند سال گذشته حمایت همه‌جانبه‌ای از همه فرزندانی که در سن تحصیل در کشور هستند بویژه اتباع افغانستانی خواهیم داشت و امیدوارم نرخ پوشش دانش‌آموزان افغانستانی بیش از سال گذشته باشد.
 
وی افزود: هرچند در سال تحصیلی گذشته با رشد خوبی مواجه بودیم، امسال هم تلاش می‌کنیم موانع سر راه تحصیل آنها را برطرف کنیم تا در سال تحصیلی آینده هیچ دانش‌آموز افغانستانی که در سن تحصیل است از مدرسه باز نماند.
 
بطحائی درباره زمان واریز قسط اول پاداش پایان خدمت فرهنگیان گفت: قسط اول با حقوق این ماه  پرداخت خواهد شد.


سایر اخبار

تاثیر رویدادهای ۲۰ هزار سال پیش بر تنوع گونه‌های جانوری
تاثیر رویدادهای ۲۰ هزار سال پیش بر تنوع گونه‌های جانوری
"جان روآن" نویسندۀ ارشد مطالعه از دانشگاه ماساچوست آمهرست گفت: «مطالعۀ ما نشان می‌دهد که تنوع زیستی پستانداران در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری هنوز تحت تأثیر رویدادهای انسانی و تغییرات آب و هوایی باستانی قرار دارد. در برخی موارد، دریافتیم که آب و...
سازمان بهداشت جهانی چند دارو برای درمان کرونا معرفی کرد
سازمان بهداشت جهانی چند دارو برای درمان کرونا معرفی کرد
داروهایی که برای درمان “عفونت ویروسیِ هپاتیت سی” تائید شده‌اند، به عنوان داروهایی بالقوه و مناسب علیه کووید-۱۹ تشخیص داده شدند، بیماری‌ای که ویروس کرونای سارس کُوو-۲ عامل ایجاد آن است.
ده اکتشاف علمی در دهه گذشته که جهان را تکان داد
ده اکتشاف علمی در دهه گذشته که جهان را تکان داد
علم در جهان امروز سرعت رشد خارق‌العاده‌ای به خود گرفته است. به نحوی که ممکن است به آسانی دستاوردهای جدید را فراموش کنیم. در آستانه رسیدن سال ۲۰۲۰، نگاهی می‌اندازیم به برجسته‌ترین پیشرفت‌های علمی در زمینه‌های فیزیک، اخترشناسی و بیولوژی در دهه‌ای که...
تاثیر برگزاری المپیادهای جهانی در کشور و سطح مطالعه دانش آموزان
تاثیر برگزاری المپیادهای جهانی در کشور و سطح مطالعه دانش آموزان
رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی زیست شناسی ۲۰۱۸ تهران گفت: المپیادها سبب می شوند تا دانش آموزان فراتر از کتاب های درسی مطالبی را مطالعه کنند.
تشخیص ویروس ها با تراشه‌ حاوی الکترود نانوساختار
تشخیص ویروس ها با تراشه‌ حاوی الکترود نانوساختار
محققان اقدام به ساخت تراشه‌ای حاوی الکترودهای بسیار کوچک کردند که در آن از زیست‌شناسی مصنوعی برای تشخیص مقادیر بسیار کم از ویروس استفاده شده است.
خبر تست
null
خبر تست
خبر تست سایت بخش.